Biostatistika II

Biostatistika II

Početak nastave iz predmeta Biostatistika II - 2020/2021

09. jun 2021.

Драге колеге,

Обавештавамо вас да ће виши курс из Биостатистике за студенте докторских студија на Медицинском факултету Универзитета у Београду бити доступан онлајн од 10.6.2021. године.

Извињавамо се на касном почетку курса, надали смо се да ће нам каснији почетак омогућити рад на класичан начин у компјутерским учионицама, обзиром на потребу за сложеним аналитичким радом у различитим софтверским пакетима на овом предмету. Међутим, имајући у виду и даљу потребу за применом епидемиолошких мера и комплексног уклапања обавеза лекара у својим матичним институцијама са распоредом наставе на докторским студијама, прилагодили смо курс хибридном начину одржавања у коме ће сви материјали бити доступни онлајн све време до изласка студената на испит, а онсајт консултације ће се одржавати сваки дан од 16-17 часова у компјутерским учионицама Института за медицинску статистику и информатику. Курс ће бити могуће завршити у било ком тренутку до изласка на испит, у било ком испитном року. Услов за излазак на испит ће бити предат пројектни задатак, такође у било ком испитном року (слично као на предмету Информатика за истраживаче) и чиниће део оцене на овом предмету (практични део испита). На самом испиту студенти ће решавати тест знања на коме неће бити потребе за радом у софтверу, већ ће имати теоријска питања и решавање проблема без потребе за рачунским радом.

Надамо се да ће оваквом организацијом предмета студенти усвојити неопходне компетенције за даљи рад на својим истраживањима, а ипак моћи да ускладе и остале обавезе са својим наставним активностима. Поред распореда консултација наведених у Распореду предмета, сви наставници и сарадници Катедре ће такође бити доступни за онсајт консултације, у редовним терминима консултација на Институту за медицинску статистику и информатику, чији се распоред налази на сајту Катедре.

Наставници и сарадници Катедре за медицинску статистику и информатику